Gezegend

26 februari 2024 - Subic Bay Freeport Zone, Filipijnen

Beste lezer(s),

Week twee van Subic Bay is alweer voorbij. Er waren gemiddeld 1400 bezoekers op dinsdag, woensdag en donderdag.
We zijn gezegend met een topteam waardoor alles soepel verloopt.
Dit was één van de dank+ gebedspunten bij prayermorning op donderdag. Deze ging over de verschillende afdelingen. Elke afdeling had dank- en gebedspunten aangegeven en deze werden door één persoon toegelicht. Ik mocht bookfair vertegenwoordigen, dus mijn eerste keer op het podium. Zonder sax of koor is dat niet helemaal mijn ding, maar het was niet mijn laatste keer deze week... Dus mooie oefening, wat vertrouwen op God was wel nodig ;)

Vrijdag begon de dag met devotion over het delen van het evangelie aan kinderen. Hoewel ze jong zijn, begrijpen ze al meer dan we soms denken en zijn ze de missionaries van de toekomst. Dus mogen we ze absoluut niet vergeten.
Die dag werden we gezegend met een weekdagrecord van boven de 2000.

Zaterdag werden we om 8:30 met zijn vijven opgehaald door Hannah, mijn vrijwilliger-sister, en een ouderling van de kerk in Botolan. We waren uitgenodigd voor een C-day daar, wat twee uur rijden is vanaf Subic Bay. Er werd een kerkdienst aan vastgeplakt, dus een nacht in een hotel was voor ons geregeld! Om 11:30 kwamen we aan bij een restaurant waar we Bulalo en Halo-Halo kregen. Heerlijke rundvleessoep en een dessert dat vertaald mix-mix betekend: een mix van fruit, bonen, jelly en ijs. De bonen waren niet helemaal mijn ding, maar verder was het lekker en super leuk om te proberen :)
Na een rustmomentje in het hotel werden we opgehaald om een twee uur programma te vullen voor 30 kinderen van de buurt. Een deel was vanuit de kerk uitgenodigd, de rest kwam uit de buurt. Hannah en Jianne begonnen met een liedje en we vertelden waar we vandaan kwamen. Vervolgens deelden we het verhaal van Jezus en de discipelen in de storm en knutselden we een boot. Daarna deden we een aantal spelletjes en eindigden we de middag met wat lekkers en drinken. Een enorm geslaagde middag en een aantal kinderen die normaal niet naar de kerk gingen, beloofden de volgende dag wel te komen omdat ze het zo leuk hadden gevonden.
Ons diner werd geserveerd op een vlot (zie foto) wat een super leuke ervaring was. Op zijn Filipino was er veel te veel eten besteld ;) Maar opnieuw was het enorm smaakvol.
Na een super leuke dag waren we om 19:30 terug in het hotel. Lekker wat chillen en mooi op tijd slapen.

Zondag werden we om 8:00 opgehaald, want de dienst begon al om 8:30 ;)
Het was een bijzondere ervaring om bij een lokale dienst aanwezig te zijn. Voor ons deden ze een gedeelte in het Engels. Drie van ons (waaronder ik) gaven een getuigenis waarna we naar de kinderdienst gingen om daar te helpen. De andere twee teamleden vulden daarna een half uur preek. Tijdens de preek en de offering deelden wij het verhaal van Jona met de kinderen en leerden hen een liedje zingen en de dans van het kinderliedje Jesus loves me. Deze presenteerden we aan het eind van de dienst met de rest van de (kleine) gemeente. Deze ochtend stond ik dus ook een aantal keer op het podium.. fijn dat God erbij was.
Om 11:00 was de dienst afgelopen en aten we met elkaar de lunch. Ook hier was er weer fantastisch Filipino eten. Helaas was het voor één van ons iets te veel, waardoor ze zich niet lekker begon te voelen. We zijn terug naar het hotel gegaan en van 12:30 tot 14:00 hebben we even kunnen rusten voordat we de reis terug naar het schip zouden maken. In eerste instantie zouden we rond 20:00 pas terug zijn, maar vanwege andere afspraken gingen we eerder terug. Dit was helemaal Gods plan. Op deze manier kon onze zieke rustig bijkomen in haar cabin en kon ik met de hernieuwde energie die ik van de kinderen (met name Alan, zie foto) had gekregen helpen in de bookfair.
Deze zondag was het opnieuw enorm druk en zetten we een nieuw record neer met 3373 bezoekers!

Ik voel me enorm gezegend na dit weekend en de energie die het me heeft gegeven. Vandaag kon ik lekker rustig aan doen door een koffie te halen met mijn bookfairbuddy en met een aantal een puzzel af te maken. Na het schrijven van deze blog zal ik me klaar gaan maken voor een avondje uit eten met het bookfairteam in gala stijl! Ik zal kijken hoe fancy ik mezelf kan maken met het weinige dat ik mee heb ;)

Morgen begint alweer de laatste week in Subic Bay! Met de hernieuwde energie kan weer een nieuw records wel komen :)

Met lieve groetjes en veel zegen,
Sarah

Gebedspunten
- het bookfairteam dat door een aantal veranderingen in bezetting gaat, dat we elkaar (verder) mogen leren kennen en goede samenwerking blijft
- de bezoekers, dat ze God mogen ervaren aan boord en de Hoop de we delen zullen ontvangen en verder delen met de mensen om hen heen
- de kerk in Botolan en de mensen die ons weekend gehost hebben

Dankpunten
- Opnieuw een record!
- Gods goedheid en genade
- De geweldige mogelijkheid om een nacht in Botolan te verblijven

1. Gerrit Lolkema:
    26 februari 2024
    Wat mooi.....
    Op een podium zonder sax of koor.....geweldige uitspraak!
    Ik geniet van je avonturen en we bidden voor je.
  2. Mem:
    26 februari 2024
    Prachtig, Sarah!
    We leven met je mee en genieten van de beelden erbij.
    Shalom
  3. Truus Braas:
    27 februari 2024
    Mooi hoor Sarah. Wat een belevenis
  4. Sjoeke Lolkema:
    27 februari 2024
    Wat geweldig om zoveel mee te mogen maken en ook zoveel mensen aan boord te mogen ontvangen. Gods zegen voor de komende tijd en ik hoop dat je je steeds meer thuis zult voelen oa. op het podium.